27 maart, 2015

Springturn wedstrijden groep 5 t/m 8

Nadat we voor deze wedstrijd hadden getraind en alle sprongen in onze hoofd hadden, hebben 12 kinderen afgelopen zaterdag een heuse springturn wedstrijd gesprongen.

We hadden het onszelf niet makkelijk gemaakt. Groep 7/8 deed alles op niveau B en groep 5/6 deed bijna alles niveau A alleen wilden gaan schitteren op het onderdeel minitrampoline. Hier deden ze namelijk mee op niveau B. Na de bovengenoemde voorbereidingen waren er flink wat gespannen gezichtjes te zien. Na een aantal pep-talks waren de gespannen gezichtjes aardig afgenomen en kon de wedstrijd beginnen.

De wedstrijden waren op de onderdelen kast, lange mat en minitrampoline. De sprongen werden beoordeeld door een heuse vakjury en elk klein foutje kost al punten op je totale score. Alle sprongen van alle leerlingen worden opgeteld en maken gezamenlijk de punten voor het team. Alle sprongen op alle onderdelen waar door zowel groep 5/6 als groep 7/8 waanzinnig uitgevoerd. Daar waar we de fout in gingen met het oefenen ging tijdens de wedstrijd goed. We zijn allemaal boven onszelf uitgestegen en hebben een super prestatie neergezet. Ik ben dan ook een super trotse meester en dit mag ik ook zeggen namens de trotse juf Marieke.

Aan het einde van de dag hebben we ook nog eens een mooie demonstratie gezien die werd opgevoerd door turnvereniging Die Haghe. Aansluitend aan deze demonstratie werd een prijsuitreiking gehouden. Ondanks onze super prestatie hadden we niet veel hoop op een prijs. Doordat enkele teams zich laag hadden ingeschreven en een aantal onwijs goede turn teams hadden we niet heel veel hoop op een prijsje. Toch heeft groep 5/6 een 3e prijs in de wacht gesleept op het onderdeel minitrampoline (B-Categorie)!!

Een korte samenvatting van de dag, super prestaties tijdens de wedstrijden, leuke activiteiten naast de wedstrijden (mega trampoline en een tumbling baan) en een uiteindelijke prijs voor groep 5/6.

Ik vond het een waanzinnig leuke ochtend/middag en hoop dat we op het volgende toernooi weer met nog meer kinderen aanwezig zullen zijn!

Groetjes,

Meester DennisNaamloos