Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie verzorgt elk jaar weer vele leuke activiteiten . Het Sinterklaasfeest (waarbij wij zorgen voor de aankleding, de schmink en al het lekkers en cadeautjes), het kerstfeest (waarbij wij zorgen voor een mooie kerstboom, feestelijke verlichting, een heerlijk kerstmaal en een glühwein voor alle ouders) en het afscheid van Groep 8.

Daarnaast is de Activiteitencommissie ook achter de schermen actief. Wij versieren altijd de hal en gangen in een thema passende bij de tijd van het jaar. Denk aan de Boekenweek, herfst, Sint, Kerst, winter, voorjaar en zomer.

Ook verzorgen wij het fruit en het drinken tijdens de sportdag en afgelopen jaar ook tijdens de sponsorloop. Dit fruit vindt altijd gretig aftrek en er blijft dan ook weinig van over. Helemaal passend binnen de ‘gezonde school’ die de Houtrustschool is.

Ook kunnen de kinderen elk jaar genieten van culturele uitstapjes naar het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en het Museon. De kleuters bezoeken regelmatig de kinderboerderij en het ‘lieverheersbeestjespad’ waar zij spelenderwijs meer over de natuur leren.  Dit wordt allemaal bekostigd door de Activiteitencommissie.

Tevens betaalt de Activiteitencommissie deels mee aan de wintersportdag en aan de aanschaf van nieuwe bibliotheekboeken. Activiteiten waarvan de leerlingen veel leren en vooral veel van genieten!

Hoewel onze vaste bezetting goed is en de Activiteitencommissie niet op zoek is naar nieuwe leden zijn wel altijd heel erg blij met extra handjes op hoogtijdagen.

Niks van dit alles is mogelijk zonder de jaarlijkse bijdrage van alle ouders. Wij zijn heel blij te zien dat het grootste gedeelte van de ouders ook elk jaar trouw betaald. In het begin van het nieuwe schooljaar ontvangt u een brief met het verzoek om de bijdrage over te maken.

De Activiteitencommissie is momenteel volledig op bezetting en bestaat uit:

Barbara Roosen (voorzitter, moeder van Sophie gr 7 en Olivier gr 2 rood),

Miriam Spaans (penningmeester, moeder van Sander, gr 8 en Pascal, gr 5)

Sarah Schuchmann (secretaris, moeder van Anna gr 4 en Jan gr 1 rood)

Esther Sietses (moeder van Mart gr 7 en Juul gr 4)

Susanne van den Oudenhoven (moeder van Anna gr4 en Art gr 2 geel)

Harold Wassenaar(vader van Fem gr 6 en Evi gr 4)

Rosalie Klompmaker (moeder van Rover gr 5 en Boris gr 2 rood)

Simone Hoogendorp (moeder van Sem gr 7 en Kiki gr 4)

Petrouska van Loon (moeder van Stijn gr 7 en Tim gr 4).

U kunt ons natuurlijk te allen tijde aanspreken op het schoolplein. Daarnaast zijn wij ook te bereiken via ac@houtrustschool.nl

Met vriendelijke groet,

De Activiteitencommissie